Camping-informatie

Midden in het traditionele coulissenlandschap van de Achterhoek, waar velden van elkaar gescheiden zijn door Gelderse hagen en singels, bevindt zich op het terrein aan de Lankhorsterstraat 21 te Hengelo (Gld) is al meer dan 25 jaar een kleine groene camping met goede sanitaire voorzieningen.

De kracht van de camping zit in de combinatie van rust en natuur, en de gemoedelijke sfeer en allerlei mogelijkheden.

 

 

 

 

 

Gastheer en gastvrouw: Tijdens diverse periodes verblijven onze gastheer en gastvrouw in de sta-caravan helemaal vooraan de camping. In de periodes dat zij afwezig zijn, verzorgen Leo en Marianne (eigenaren) het gastheer en -vrouwschap.
Bij aankomst wordt u door hen verwelkomd, en zij kunnen u alles over de camping en de directe omgeving vertellen!

Kampeerplekken: Er zijn 20 ruime staanplaatsen van 10×10 meter, onderling gescheiden door een groene beukenhaag. Verder is er een gezellig tentenveld. De camping is uiterst rustig gelegen op ruim 300 m van de doorgaande weg. Het mooie terrein ademt rust en stilte. Het is fraai ingericht met veel bloemen, vogels, vlinders, lantaarntjes, en met een fijne uitloop naar het natuurgebied. ’s Nachts is het hier echt stil en donker, en met een beetje geluk hoor je echt de nachtegaal!
Elke kampeerplek heeft een elektra-aansluiting.
Zie de plattegrond en foto’s van de plekken onderaan deze pagina!

Seizoensplekken: Op de camping hebben wij 6 plekken gereserveerd voor zgn. seizoensplekken. Deze plekken zijn te reserveren voor de gehele periode van 1 april tot 30 september. U betaalt dan een vaste prijs (zie “Tarieven”). Het betreft de plekken 4, 5, 8, 28, 29 en 32. (Voor 2023 reeds allen gereserveerd)

Parkeren en auto’s/motoren: De toegang tot het kampeerterrein is geheel verhard. Voor de auto/motoren is er een apart parkeerterrein naast de camping. Om de sfeer van rust en gezelligheid te waarborgen vragen wij u om de auto/motor zoveel mogelijk op dit parkeerterrein te laten staan. Bij aankomst en vertrek kunt u wel met uw auto op de camping komen.

Kampeerbus: Wij verwelkomen voorlopig alléén kampeerbusjes (max. 5,5 mtr.), dus géén campers. Vanwege onze kwetsbare plekken dus geen grotere, zware campers. Verder is de minimum periode 2 nachten, en zien we liever niet dat er tussentijds af- en aan gereden wordt. Dit vanwege het rustige karakter van de camping en de kwetsbaarheid van de kampeerplekken. Dus: fietsen meenemen! Er is een uitstortplek voor de vuilwatertank, en mogelijkheid tot inname van schoon water.

Kinderen: Onze camping heeft géén speelvoorzieningen voor kinderen, géén zwemgelegenheid, is vanwege de tuinen en natuur kwetsbaar en wil rust uitstralen. Bij twijfel kunnen ouders met kinderen ook even overleggen met ons.

Sanitair: Het sanitairgebouw/kantine is in de winter van ’21-’22 geheel vernieuwd! Wij beschikken nu over prima verzorgde sanitaire voorzieningen. Er zijn 4 douches, 4 toiletten en een urinoir, wascabine, 4 wastafels. Verder aan de zijkant de afwasplek, de wasmachine, droger en een centrifuge. De toiletten zijn alle voorzien van toiletpapier. Er is een nieuwe plek voor het legen van het chemisch toilet. En extra speciaal: de buitenruimte van het sanitairgebouw is elke avond prachtig feeëriek verlicht door kaarsen en waxine-lichtjes.

 

 

 

 

 

 

 

Afval-inzameling: We proberen het afval zoveel mogelijk te scheiden. Aparte containers voor plastic, oud papier, GFT, metaal, drankpakken, glas, etc. Aan iedereen het verzoek hier medewerking aan te verlenen.

Fietsenstalling: Twee fietsenstallingen: één bij de kapschuur, en één bij het chemisch toilet. Oplaadpunten voor e-bikes.

Honden zijn welkom, mits altijd aangelijnd (Zowel op de camping als wel in ons Achterland). Max. 2 per kampeerplek. In ons Achterland huizen reeën. Die worden opgejaagd als de hond los loopt, met alle gevolgen van dien. Gelieve je hond buiten de camping en ons erf uit te laten (ook voor een plas), en verplicht gebruik maken van ‘poepzakjes’. Zo zorgen we samen voor een nette camping én omgeving. Honden zijn niet toegestaan in onze sanitaire gebouwen en niet in de huurcaravan. Honden van bezoekers zijn niet toegestaan.

WiFi: Op een voorste gedeelte van de camping is er WiFi-bereik (gladvezel). De plekken achteraan hebben matig of géén bereik.

Bezoek:  Graag van te voren aanmelden bij de gastheer/vrouw.

Reserveren: De camping is open van begin april tot eind september. U kunt via de reserverings-pagina uw reservering opgeven. Wij zullen na ontvangst zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Telefonisch reserveren of vragen om informatie kan ook (06-15382633, graag niet ná 21 uur). Voor eigenaren van een vaste schotelverbinding: meldt dit even bij de reservering, want deze hebben door bomen mogelijke problemen met de verbinding.

 

De locatie is landelijk gelegen en op het terrein zijn groentetuinen, een bloemenpluktuin, er bevind zich een boomgaard en kleinfruit. In de naaste omgeving zijn er een schat aan wandel-, fiets en toermogelijkheden!

(Meer info ….)

U bent vanaf 14.00 uur welkom op de camping (aankomst uiterlijk 21 uur); vertrek vóór 12.00 uur.

Plattegrond

 

HIER KUNT U RESERVEREN

 

Plekken 1, 2 en 3. Plek 4 is bezet als seizoensplaats.

Plek 5 en 6

Plek 7 en 8 (= bezet als seizoensplaats)

Plek 9

Plek 12 (rechts) en 21 (links)

Plek 13, 14, 15 en 16

Plekken 17, 18, 19 en 20 (Plek 20 = seizoensplek)

Plekken 24 (links) en 25 (rechts)

Plekken 25, 26, 27 en 28 (Plek 28 = huurcaravan)

Plekken 29, 30, 31 en 32 zien eruit zoals plekken 17-20

 

 

 

Gedichtjes van kampeerders: