Camping-informatie

Midden in het traditionele coulissenlandschap van de Achterhoek, waar velden van elkaar gescheiden zijn door Gelderse hagen en singels, bevindt zich op het terrein aan de Lankhorsterstraat 21 te Hengelo (Gld) is al meer dan 25 jaar een kleine groene camping met goede sanitaire voorzieningen.

De kracht van de camping zit in de combinatie van rust en natuur, en de gemoedelijke sfeer en allerlei mogelijkheden.

 

Gastheer en gastvrouw: Helemaal vooraan de camping verblijven onze gastheer en gastvrouw. Bij aankomst wordt u door hen verwelkomd, en zij kunnen u alles over de camping en de directe omgeving vertellen!

Kampeerplekken: Er zijn 20 ruime staanplaatsen, onderling gescheiden door een groene beukenhaag. Verder is er een gezellig trekkersveld. De camping is uiterst rustig gelegen op ruim 300 m van de doorgaande weg. Het mooie terrein ademt rust en stilte. Het is fraai ingericht met een fijne uitloop naar het natuurgebied. ’s Nachts is het hier echt stil en donker.
Elke kampeerplek heeft een elektra-aansluiting. U kunt kiezen tussen 4 of 10 ampere.
Zie de plattegrond en foto’s van de plekken onderaan deze pagina!

Parkeren: De toegang tot het kampeerterrein is geheel verhard. Voor de auto is er een apart parkeerterrein naast de camping. Om de sfeer van rust en gezelligheid te waarborgen vragen wij u om de auto zoveel mogelijk op dit parkeerterrein te laten staan. Bij extreme drassigheid wordt er op de verharding elders op het erf geparkeerd.

Campers: Wij verwelkomen voorlopig alléén kampeerbusjes, dus géén campers. Vanwege onze kwetsbare plekken dus geen grotere, zware campers. Verder is de minimum periode 2 nachten, en zien we liever niet dat er tussentijds af- en aan gereden wordt. Dit vanwege het rustige karakter van de camping en de kwetsbaarheid van de kampeerplekken. Dus: fietsen meenemen! Er is een uitstortplek voor de vuilwatertank, en mogelijkheid tot inname van schoon water.

Kinderen: Onze camping heeft géén speelvoorzieningen voor kinderen, géén zwemgelegenheid, is vanwege de tuinen en natuur kwetsbaar en wil rust uitstralen. Mede daarom ontmoedigen wij ouders met jonge kinderen onze camping te bezoeken. Graag overleggen wij hierover van tevoren.

Sanitair: Camping de Nachtegaal beschikt over goed verzorgde sanitaire voorzieningen. Er zijn gescheiden douches en toiletten, er is een wasmachine, een droger en een centrifuge. De toiletten zijn alle voorzien van toiletpapier. Er is een aparte plek voor de afwas.  Per 2021 hebben we een nieuwe plek voor het legen van het chemisch toilet. En extra speciaal: het sanitairgebouw is ’s avonds prachtig verlicht door kaarsen en waxine-lichtjes.

Afval-inzameling: We proberen het afval zoveel mogelijk te scheiden. Aparte containers voor plastic, oud papier, GFT, metaal, drankpakken, glas, etc. Aan iedereen het verzoek hier medewerking aan te verlenen.

Fietsenstalling: Naast de bestaande fietsenstalling, is er per 2021 een nieuwe, verlichte uitbreiding gerealiseerd.

WiFi: Op een groot deel van de camping is er WiFi-bereik. De plekken achteraan iets minder bereik. Binnenkort hebben wij glasvezel!

Bezoek: Vanwege de corona-preventie laten we maximaal 2 bezoekers per kampeerplek toe. Graag van te voren aanmelden bij de gastheer/vrouw.

Reserveren: De camping is open van begin april tot eind september. U kunt via de reserverings-pagina uw reservering opgeven. Wij zullen na ontvangst zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Telefonisch reserveren of vragen om informatie kan ook (06-15382633, graag niet ná 21 uur). Voor eigenaren van een vaste schotelverbinding: meldt dit even bij de reservering, want deze hebben door bomen mogelijke problemen met de verbinding.

 

De locatie is landelijk gelegen en op het terrein zijn groentetuinen, een bloemenpluktuin, er bevind zich een boomgaard en kleinfruit. In de naaste omgeving zijn er een schat aan wandel-, fiets en toermogelijkheden!

(Meer info ….)

Bij tijd en wijle verzorgen wij een gemeenschappelijke maaltijd, en er is een verkooppunt voor groenten, sappen, jams en andere kleine producten.

U bent vanaf 14.00 uur welkom op de camping (aankomst uiterlijk 21 uur); vertrek vóór 12.00 uur.

Plattegrond

 

HIER KUNT U RESERVEREN

 

Plekken 1, 2, 3 en 4

Plek 5 (Retro-caravan te huur) en 6

Plek 7 en 8 (= bezet als seizoensplaats)

Plek 9

Plek 12 (rechts) en 21 (links)

Plek 13, 14, 15 en 16

Plekken 17, 18, 19 en 20

Plekken 24 (links) en 25 (rechts; nu bezet als seizoensplaats)

Plekken 25 (seizoensplek), 26, 27 en 28 (seizoensplaats)

Plekken 29, 30, 31 en 32 zien eruit zoals plekken 17-20

 

 

 

Gedichtjes van kampeerders: