Ontdek de Achterhoek

Horeca in de buurt

Het Ludgerus

Het Ludgerus
Koffiehuis / Eethuis

Vierakkersestraatweg 37
7233 SH Vierakker
0575-441581
www.ludgerusgebouw.nl
info@ludgerusgebouw.nl

Pannekoekenhuis de Vordense Pan

Pannekoekenhuis de Vordense Pan
Keuken: Pannekoeken / lunch

Hengeloseweg 14
7251 PE Vorden
0575 – 554195
www.vordensepan.nl
info@vordensepan.nl

Hotel Restaurant Bakker

Hotel Restaurant Bakker
Hotel en bijzondere Binnentuin
Keuken: Frans / Hollands

Dorpsstraat 24
7251 BB Vorden
0575 – 551312
www.bakker.nl
info@bakker.nl

De Herberg

De Herberg
Keuken: Nederlands

Dorpsstraat 10
7261 BB Vorden
0575 – 552243
www.deherbergvorden.nl
hanniehendriksen@hotmail.com

Galerie De Burgerij

Galerie De Burgerij
met thee- en koffieschenkerij en B&B

Zutphenseweg 11
7251 DG Vorden
06 – 51112390
www.deburgerij-vorden.nl
deburgerij.vorden@gmail.com

Grand Cafe het Meestershuis

Grand Cafe het Meestershuis
Keuken: Internationaal

Dorpsstraat 1
7251 BA Vorden
0575 – 848635
www.hetmeestershuis.nl
info@hetmeestershuis.nl

Grand Bistro De Rotonde

Grand Bistro De Rotonde
Keuken: Frans / Oostenrijks / Nederlands

Kerkstraat 3
7251 BC Vorden
0575 – 551519
www.grandbistroderotonde.nl
info@grandbistroderotonde.nl

Activiteiten

Fluisterboot Zutphen

Een fluisterboot voert u in ruim 1 uur langs de mooiste plekjes aan de rivier de Berkel en over de grachten. De rondvaart begint en eindigt midden in het centrum van Zutphen, bij de steiger aan het Rijkenhage. De fluisteraar (schipper) vertelt op zijn eigen unieke manier over de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen en haar historische monumenten langs de route. Ongeveer 35 enthousiaste vrijwilligers treden op als schippers en varen kundig om de barriėres heen die de Berkel en de grachten rijk zijn.

Fietsroutes

Bronckhorstroute

De route voert u van Zelhem via Keijenborg naar Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Het is zeer de moeite waard een bezoek te brengen aan de Kapel (daterend uit 1344), het Dickens Museum en Lötters Edelstenen. Na Bronkhorst fietst u via Steenderen en Hummelo, over een deel van de oude Hessenweg, terug naar Zelhem.

Lokaal Ommetje Zelhem Noord / Zelhem Zuid

Lokaal Ommetje Zelhem Noord gaat eerst langs bosgebied ‘Het Zand’ waar u ook heerlijk kunt wandelen. Vervolgens rijdt u door een open landschap. Lokaal Ommetje Zelhem Zuid gaat langs de Kruisbergse bossen naar het dorp Hummelo waar de rood/gele wapenkleuren op de luiken van de boerderijen aangeven dat zij tot het landgoed Enghuizen behoren. Langs de Wittebrinkmolen gaat u terug naar Zelhem.

Het Zand route

Deze fietsroute gaat eerst door bosgebied ‘Het Zand’ waar u heerlijk kunt wandelen en daarna door een open landschap. Dit landschap werd pas ná 1920 ontgonnen. De lange, rechte wegen in dit gebied vinden hun oorsprong in de onstaansgeschiedenis uit heide en veen. De route is ongeveer 43 km. en het routeboekje is verkrijgbaar voor € 1,95 bij de VVV.

Lokaal Ommetje Hengelo (Gld.)

Deze fietsroute voert door een zeer gevarieerd coulissenlandschap met weilanden en bossen. U komt langs landgoed Het Regelink, Kasteel Kiefstkamp, een oud bakhuisje, een kapel, het Bleekhuisje op de Hengelose Dorpsbleek en de NH-kerk van het dorp. De route is circa 20 km. en de brochure is verkrijgbaar voor € 1,95 bij de VVV.

Veerpontjesroute

De Veerpontjesroute kan worden gestart bij het Kunstgemaal in Bronkhorst en voert je mee door het IJsselgebied op de grens tussen de Achterhoek en Veluwe. De route is ongeveer 37 km. en het routeboekje is verkrijgbaar bij de VVV’s in Bronckhorst en Doesburg.

Achtkasteelentocht

De bekende Achtkastelenroute wordt al gefietst vanaf 1913. Tienduizenden fietsers zijn u al voorgegaan en hebben deze prachtige route al gereden. Zoals gezegd voert deze route langs 8 kastelen in de omgeving van Vorden. In de zomermaanden kan de tocht, op woensdagmiddag, worden gefietst onder leiding van een VVV Gids. De route is ongeveer 36 km. en het routeboekje is verkrijgbaar voor € 2,50 bij de VVV.

Lokaal Ommetje Landleven

Deze fietsroute voert door een zeer gevarieerd landschap van weilanden en akkers. Behalve dat de route een afwisseling in het natuurschoon laat zien gaat de route ook langs een aantal toch wel zeer bijzondere bedrijven.

Halle route

Deze fietsroute voert u vanuit het dorp Halle eerst door een open landschap, dat pas na 1920 is ontgonnen. Het bestond destijds uit heide en veen. Vandaar dat u hier lange rechte wegen aantreft. Vervolgens fietst u door het bosgebied van de Slangenburg en daarna opnieuw door het open landschap terug naar Halle.

Wandelroutes

Binnenkort!

Hier zullen binnenkort wandelroutes worden toegevoegd.